СИМВОЛЬНА ПАРАДИГМА АРХЕТИПУ ТЕМРЯВА В БІБЛІЙНІЙ КАРТИНІ СВІТУ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті заналізовано лексико-асоціативне поле архетипу темрява; окреслено символи, що модифікують цей архетип; репрезентовано парадигму типових образів і властивість семантичного й експресивного потенціалу засобів творення символічної образності в контексті Книг Старого і Нового Заповіту.