СЛОВОТВІРНА СПЕЦИФІКАЦІЯ ПРІЗВИЩЕВИХ АД’ЄКТИВІВ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Статтю присвячено дослідженню словотвірних особливостей прізвищ середньонаддніпрянського регіону, що відображає основні тенденції у формування прізвищевого загалу України. Специфіка словотвірних процесів репрезентована лексико-семантичними утвореннями в аспекті прізвищевих ад’єктивів. Унаочнено процеси антропонімізації різних розрядів прикметників, визначено продуктивні типи суфіксального та префіксального способів словотвору.