ДИНАМІЧНІ ПРОЦЕСИ В СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНІЙ ЛЕКСИЦІ (НА МАТЕРІАЛІ ЗАГОЛОВКІВ СУЧАСНИХ ІНТЕРНЕТ-ВИДАНЬ) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті подано структурно-семантичну типологію неологізмів суспільно-політичного характеру, що функціонують у структурі заголовків сучасних інтернет-видань. Указана тематична група є найпродуктивнішою серед інноваційних одиниць мови модерних ЗМІ і характеризується багатогранністю структури, в якій найбільше налічуємо назв осіб. Неологізми інтернет-дискурсу детермінують структурно-значеннєві параметри українського публіцистичного лексикону та визначають майбутні тренди розвитку неології як науки.