ШЛЯХИ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ЛІНГВІСТИЧНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ СТУДЕНТІВ ФІЛОЛОГІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ ПРИ ВИВЧЕННІ КУРСУ ВСТУП ДО МОВОЗНАВСТВА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті проаналізовано поняття професійної лінгвістичної компетенції як першооснови розвитку і формування інших видів компетенцій. Професійна лінгвістична компетенція визначається як підвид мовнокомунікативної компетенції, що виступає складним і багатоаспектним конгломератом знань, умінь і навичок, які формують лінгвістичний світогляд філолога. У роботі описується лінгвістична компетенція у розрізі її структурних компонентів та наводяться приклади вправ для її успішного формування.