ФУНКЦІЇ ГЕРМАНІЗМІВ В АНГЛІЙСЬКИХ ПОЛІТИЧНИХ ТА ЕКОНОМІЧНИХ ТЕКСТАХ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Розвиток економіко-політичних відносин передбачає існування текстів економічного та політичного змісту з використанням іншомовних лексичних одиниць, що, в свою чергу, передбачає їх дослідження з метою достовірності, правильності та можливості вживання. Велику частку серед них посідають запозичення, зокрема запозичення з німецької мови до англійської, яка на сучасному етапі є основною мовою міжнародного спілкування, мовою, яка широко використовується в системі управління, господарстві та політиці. Розкрито, що сучасна англійська мова запозичила значну кількість слів-германізмів протягом свого історичного формування та розвитку до різних сфер суспільно-політичного життя, зокрема філософії, психології, хімії, біології, політики, економіки, лінгвістики тощо. У результаті дослідження виокремлено основні функції, які виконують германізми у сучасних англомовних політичних та економічних текстах, а саме інформативну, номінативну, функцію емоційного впливу на читача та функцію експресивності. Розкрито, що запозичена лексика є невід’ємною складовою частиною мови сучасних англомовних політичних та економічних текстів, яка надає їм динамічності.