АНГЛО-АМЕРИКАНІЗМИ У НІМЕЦЬКОМУ МОЛОДІЖНОМУ СЛЕНЗІ: СТРУКТУРНО-СЕМАНТИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті досліджено англо-американізми як складову сучасного німецького молодіжного сленгу. Вказується субкультурний характер запозиченого вокабуляру. Автором здійснено аналіз спеціалізованих лексикографічних джерел з метою встановлення морфологічної та семантичної специфіки англо-американізмів. Більшість твірних основ досліджуваних лексичних одиниць є метафоризованими. Для словоскладання характерним є поєднання німецьких та англійських компонентів. Продуктивними є префіксація та афіксація. Частина англо-американізмів є морфологічно та орфографічно асимільованими. Серед тематичних груп важливе місце займають оцінки, найменування осіб, дозвілля, заборонених речей. Детермінантами використання такої лексики в німецькому молодіжному слензі є прагнення самовираження, креативності, протиставлення, експресивності, досягнення вищого статусу у відповідному субкультурному середовищі.