ОСОБЛИВОСТІ ГЕНДЕРНОЇ ДИФЕРЕНЦІАЦІЇ У СУЧАСНІЙ ФРАНЦУЗЬКІЙ ЖІНОЧІЙ ПРОЗІ (на матеріалі роману Т. де Росне «Le dîner des ex») (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У запропонованій статті описується художній простір сучасної французької жіночої прози. Особливої уваги приділено мовним засобам, що актуалізують й характеризують відмінності чоловіків і жінок. Зауважено на стереотипному сприйнятті гендерних ролей авторками сучасної французької романістики, що віднаходить своє підтвердження у розгортанні оповідного простору і висловлюваннях персонажів. Підтверджено бінарність гендерної системи, що відображається у текстовому матеріалі у контрастному вираженні жіночності/маскулінності. Доведено не лише диференціацію представників різних гендерних ланок, а й зауважено на зміні гендерних ролей у сучасному суспільстві, що відображено і на фактологічному матеріалі.