ТОПОНІМИ-ІСТРИЗМИ ЯК ФРАЗЕОЛОГІЧНО ПОВ’яЗАНИЙ ФОРМАТИВ. ЛІНГВОКУЛЬТУРОЛОГІЧНИЙ ВИМІР СЕМАНТИКИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Наше дослідження присвячене розгляду та аналізу фразеологічних одиниць сучасної німецької мови, які містять у своїй структурі топонім-історизм. Топонімічні компоненти, які водночас є історизмами, відносяться до фразеологічно пов’язаних формативів (тут і далі – ФПФ), на основі їх особливого набутого в результаті деонімізації значення. Проведена текстова інтерпретація уможливила якісне лінгвокультурологічне трактування даних фразеологічних одиниць та вищеозначених компонентів. Стаття виконана в межах традиційної фразеології, прототипної семантики та ономастичної фразеології у поєднанні з текстовою та лінгвокультурологічною інтерпретацією.