ПРОПОВІДІ НА СТРІТЕННЯ ГОСПОДНЄ КИРИЛА ТРАНКВІЛІОНА СТАВРОВЕЦЬКОГО ТА ЙОАНИКІЯ ҐАЛЯТОВСЬКОГО: ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті проаналізовано проповіді на Стрітення Господнє Кирила Транквіліона Ставровецького («Євангеліє учительне» (1619) та Йоаникія Ґалятовського «Ключ розуміння» (1659). Розглянуто, яким чином кожен з проповідників тлумачить духовний сенс цього свята. Зроблено спробу порівняльного аналізу структури повчань з огляду на характер вияву структурних компонентів: ексордіуму, нарації та конклюзії.