РЕЦЕПЦІЯ ПОВОЄННОЇ НІМЕЧЧИНИ У ТВОРІ УЛАСА САМЧУКА «ПЛЯНЕТА ДІ-ПІ: НОТАТКИ Й ЛИСТИ» (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті зосереджено увагу на репрезентації окцидентального образу світу у книзі мемуарів Уласа Самчука «Плянета Ді-Пі: нотатки й листи». Важливим під час опрацювання став контекст епохи, в якій Улас Самчук написав свої щоденники – закінчення Другої світової війни, що зумовило величезний відтік української інтелігенції з СРСР до Західної Європи та Америки. Також у студії проаналізовано побут українських письменників, культурний діалог з митцями інших національностей та їх прагнення осмислити існування й місце української нації у світі.