Література і пам’ять: версії взаємовпливу (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Сучасна література у різний спосіб виявляє особливий інтерес до проблем посттоталітарного досвіду, означуючи його як причину культурної стагнації та ідентичнісної кризи українців. Пропонована стаття – це наукова студія художньої рецепції травматичної пам’яті періоду незалежності. Її авторка з’ясовує специфіку взаємовпливів і взаємотрансформацій між літературою та досвідом тоталітарного минулого.