СПРИЙНЯТТЯ ТА ОЦІНКА ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ДІАЛЕКТІВ У МІЖКУЛЬТУРНІЙ КОМУНІКАЦІЇ РЕГІОНАЛЬНИХ ГРУП США (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена проблемі сприйняття та оцінки територіальних діалектів як показників належності їх носіїв до історично сформованих регіональних лінгвокультурних спільнот США. Розкривається питання фонетичних особливостей діалектичної мови як ідеальних ознак територіальної приналежності носіїв мови в умовах міжособистісного спілкування. Аналізуються основні причини виникнення регіональних діалектів. Територіально обумовлене варіювання мовних одиниць у межах загальнонаціональної норми розглядається як об’єкт сприйняття та оцінки в диференційованих за соціально-економічним принципом лінгвокультурних спільнотах.