РОЛЬ НЕСВІДОМОГО У СТВОРЕННІ ІДІОСТИЛЮ МИТЦЯ (НА ПРИКЛАДІ ТВОРЧОСТІ У. ГОЛДІНГА) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглянуто прояви несвідомого у художній творчості людини на прикладі вивчення художніх літературних творів. В якості джерела матеріалу виступають дванадцять романів У. Голдінга, одного з найбільш значних прозаїків Великобританії. Під час аналізу метафоричних виразів у романах У. Голдінга встановлено, що в процесі метафоричного переосмислення як об’єктів та явищ природи, так і багатьох концептів, пов’язаних з людиною, значну роль відіграє метафора-персоніфікація, яка на мовному рівні проявляється у великій кількості метафоричних виразів в текстах його романів та стає відмінною ознакою ідіостилю письменника.