СТИСЛИЙ ТЕКСТ У МАС-МЕДІЙНОМУ ДИСКУРСІ УКРАЇНОМОВНОГО СЕГМЕНТУ ІНТЕРНЕТ-МЕРЕЖІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті досліджуються лінгвістичні характеристики стислих медіатекстів україномовного сегменту Інтернет-мережі: жанрова репрезентація, прагматична атрактивність для читачів, специфічні засоби конденсації інформації та скорочення кількісного обсягу. Дослідження виявило в стислих мережевих текстах як загальновживані засоби стиснення (синтаксичні, граматичні, лексичні, семантичні, стилістичні, графічні), так і специфічні, властиві електронним засобам поширення інформації: гіпертекстуальність, розчленованість тексту, мультимодальність, інтерактивність.