ПАРАМЕТРИ ЧАСТИНОМОВНОГО ПЕРЕХОДУ ДІЄСЛОВА В ІМЕННИКВ АНГЛІЙСЬКІЙ МОВІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Частини мови становлять єдину систему з лексико-граматичних класів слів. Незважаючи на це, у мові наявні лексеми, які за певних умов можуть переходити з однієї частини мови в іншу. У сучасній англійській літературній мові таких перехідних процесів спостерігаємо багато. У статті проаналізовано перехід дієслова у категорію іменника, визначено основні підходи до витлумачення віддієслівного іменникового переходу, представлено структурні, граматичні, семантичні та валентні параметри віддієслівних синтаксичних та морфологічних транспозитів. Авторами з’ясовано специфіку переходу дієслова в іменник, ієрархізовано ступені цього переходу.