ПСИХОЛІНГВІСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОЇ ПОЛІТИЧНОЇ РЕКЛАМИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті досліджено психолінгвістичні особливості рекламних текстів та мовні формули, що використовують рекламісти. Проаналізовано особливості політичної реклами на білбордах та в Інтернеті. Охарактеризовано політичну рекламу 2010 та 2019 років, окреслено її загальні ознаки. Визначено риси антиреклами, виявлено особливий тип реклами – рекламу-звіт. З’ясовано функції алюзії в пропаганді та роль алегорії в антирекламі. Досліджено політичну іміджеву рекламу в президентській виборчій кампанії 2019 року. Виявлено основні меседжі останніх політичних рекламних кампаній та ефективні механізми психологічного впливу на виборця. Проаналізовано приклади прихованої реклами та політичну інтернет-рекламу з ознаками гри.