СЕМАНТИЧНИЙ ЗМІСТ ЛЕКСЕМИ «FAKE» (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті встановлено семантичний зміст лексеми «fake», яку представлено як ключову лексему номінації контрастивного концепту «fake news» на матеріалі англійських словників-тезаурусів, електронних лексикографічних ресурсів. Етимологію лексеми з’ясовано. В результаті аналізу виявлено семантичні ознаки зазначеної лексеми та її синонімічних засобів, що репрезентують концептуальні ознаки, лексико-семантичну представленість даного концепту в англійській мові. Виявлені опозитивні кореляти ключової лексеми, що існують в єдності з основними характеристиками досліджуваного контрастивного концепту «fake news», що відноситься до категоріальних модально-оцінних ментальних утворень певного типу.