Оцінна лексика негативно-етичної конотації на позначення змісту осуду в сучасній англійській мові (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглянуто і проаналізовано лексичні засоби негативно-етичної конотації, що використовуються для вираження осуду в сучасній англійській мові. Зображено загальну картину семантичної організації лексики для опису емоційної реакції осуду, зокрема виокремлено групу дієслів, які використовуються для експліцитного вираження осуду. Виділено дієслівні синонімічні ряди, що відображають негативну оцінку об’єкта й містять семантичний компонент “несхвалення”. Проаналізовано словникові дефініції лексичних одиниць зі значенням осуду в англійській мові, визначено частку осуду в семантичній структурі цих дієслів.