ТЕКСТОТВІРНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ЛІНГВОКУЛЬТУРНОГО КОНЦЕПТУ (НА МАТЕРІАЛІ БЕСТСЕЛЕРА ЛОЛИ А. ЕКЕРСТРЬОМ «ЛАҐОМ») (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розкрито текстотвірний потенціал лінгвокультурного концепту «лаґом» в однойменному бестселері Лоли А. Екерстрьом. Виявлено лексеми, які наповнюють концептуальне поле слова «лаґом», та розкрито їхню лексико-семантичну валентність. Встановлено, що лінгвокультурний концепт об’єднує в єдине ціле текстову канву і задає їй напрям тематичної прогресії. З’ясовано, що метафоричність, емоційність, проведення аналогій, до яких вдається авторка бестселера, є не тільки потужним каркасом, який скріплює текстові сегменти, а й важливим чинником формування комунікативних актів переконання та ствердження. Обґрунтовано, що розкриття смислового наповнення лінгвокультурних концептів є основою для побудови цікавого, позначеного атрактивним змістом тексту.