ВЕРБАЛІЗАЦІЯ КОНЦЕПТУ МУДРІСТЬ У КОНТЕКСТІ АНГЛОМОВНОЇ АВТОРСЬКОЇ КАЗКИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Статтю присвячено вербалізації концепту МУДРІСТЬ у дискурсі англомовної авторської казки та осмисленню поняття авторська казка. У статті висвітлено процес переходу від міфу до казки та відмінності між літературною та фольклорною казкою. Пояснено структуру авторської казки та зображено жанрову своєрідність літературної казки. У статті класифіковано англомовні казки за класифікацією, яка визначає приналежність казки до авторської казки як твору художнього спрямування. Велику увагу приділено архетипам, що змальовуються у певних ситуаціях авторської казки.