ПРОБЛЕМИ КОМУНІКАЦІЇ МІЖ ЛІКАРЕМ І ПАЦІЄНТОМ У ЛІТЕРАТУРНО-МЕДИЧНОМУ ДИСКУРСІ ПРОЗИ США (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті досліджено наративні механізми конструювання ситуації “лікар – пацієнт” у літературно-медичному дискурсі прози США. Виявлено найпоширеніші комунікативні перешкоди на матеріалі прозових творів, об›єднаних медичною проблематикою та занурених у хронотоп клінічного середовища. Стаття є першою науковою розвідкою, спрямованою на з’ясування специфіки комунікації між лікарем і пацієнтом у художній площині американської прози; уточнення потенційних перешкод у спілкуванні, їх наративне оформлення; виявлення ролі наратора-як-лікаря і наратора-як-пацієнта в оприявненні авторської інтенції та реалізації рецептивного простору читача.