СЕМАНТИЧНА ДЕРИВАЦІЯ ЛЕКСИКИ СВІТЛОВИХ КОЛИВАНЬ (НА МАТЕРІАЛІ АНГЛІЙСЬКОЇ ТА НІМЕЦЬКОЇ МОВ) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У розвідці схарактеризовано механізми та стратегії семантичної деривації лексики світлових коливань (емітивів) – семантичного класу слів, які позначають ситуацію періодичної зміни стану світлового об’єкта в часі та просторі. Визначено моделі семантичної деривації дієслівних емітивів у германських (англійська, німецька) мовах. Встановлено особливості динаміки розвитку семантичної парадигми названого класу лексики в зіставному аспекті.