СЕМАНТИЧНІ ЗАКОНОМІРНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПРЕФІКСАЛЬНО-ДІЄСЛІВНОЇ МОДЕЛІ З ПРИКМЕТНИКОВОЮ ОСНОВОЮ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглянуто структуру та семантику відприкметникових дієслівних похідних, утворених за допомогою невідокремлюваних префіксів be-, ent-, er-, ver-, zer-. Проаналізовано структурно-семантичні зв’язки між твірними та похідними дієсловами з метою з’ясування функції словотвірного префікса у структурі деривата, а також виявлення особливостей формування значення, яке є результатом взаємодії цього префікса з твірною основою. Представлено структурні моделі похідних дієслів з префіксами, розглянуто особливості формування семантики і лексичного значення відібраних прикметникових основ, систематизовано їх семантичне наповнення, з’ясовано особливості структурної та семантичної комбінаторики прикметникових твірних основ з невідокремлюваними дієслівними префіксами.