ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ У РІЗНИХ КРАЇНАХ СВІТУ: СОЦІАЛЬНО-ІСТОРИЧНИЙ І ПРАГМАТИЧНИЙ АСПЕКТ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
На сьогоднішній день майже усі країни світу усвідомлюють значущість для населення володіння англійською мовою в умовах глобалізації, розвитку науки і технологій, ведення бізнесу та соціального розвитку. Але не усім країнам вдається робити це з однаковим успіхом. У статті надається аналіз соціально-історичних умов та факторів, які сприяли розповсюдженню і імплементації англійської мови як основної мови міжнародного спілкування у різних країнах світу. За основу аналізу взято рейтинг країн, що створюється за результатами проведення міжнародних іспитів з англійської мови як іноземної. В статті визначені особливості та чинники, які характеризують процес імплементації англійської мови в українське суспільство та його перспективи.