МОВНИЙ ГУРТОК ЯК ФОРМА РЕЗУЛЬТАТИВНОГО ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Мета дослідження – виявити і систематизувати можливості мовних гуртків як системи позааудиторної роботи. Об’єкт дослідження – робота україномовного гуртка з розвитку навичок усного мовлення для іноземних студентів – «Спілкуймося українською». У результаті дослідження виявлено що, використання методу активізації резервних можливостей особистості та колективу сприяє розвитку інтересу студентів до вивчення мови, покращує якість засвоєння матеріалу, закріплює набуті навички та вміння, розвиває загальнокультурні і професійні компетенції студентів, допомагає подолати мовний бар’єр. Висновки: правильно організована позааудиторна робота створює комфортні умови для ефективного вивчення української мови як іноземної.