ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ НЕВЕРБАЛЬНОГО СПІЛКУВАННЯ ІНОЗЕМНОГО СТУДЕНТА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглянуто специфіку формування невербальної культури спілкування іноземних студентів. Визначено, що невербальна складова є необхідним компонентом іншомовного спілкування освітнього мігранта як іноземного громадянина і як представника студентської молоді. У процесі опрацювання науково-методичних джерел встановлено, що культура невербального спілкування іноземних студентів є частиною загальної культури їх особистості як інтегративне, особистісне утворення. Авторами з’ясовано, що культура немовного спілкування залежить від специфіки систем відбиття невербальної поведінки людини та сенсорних каналів сприйняття. Проаналізовано структуру, функції, особливості та механізми культури невербальної комунікації.