ЖАНРОВО-СТИЛЬОВА ДИСПОЗИЦІЯ МЕТАДРАМИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті здійснено співставлення генези метадраматичної поетики із загальної еволюцією драматичного жанру в історико-культурному аспекті. Метадрама з характерними для неї авторефлексивністю в тій чи іншій мірі була затребувана у всі епохи. Простежено загальну хронологію поповнення мистецького інструментарію метадрами. Доведено, що, пропри безперервність метадраматичної традиції, її форма зазнала суттєвої концептуалізації у ХХ ст. і стала тотальною ознакою драматургії постмодерну.