ІНТЕНАЦІОНАЛІЗМИ: КОНТРАСТИВНА СЕМАНТИКА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена контрастивній семантиці інтернаціоналізмів в англійському та українському економічному дискурсі. Інтернаціоналізми – запозичення зі спільної мови-донора, що зберігають його первинне значення, однак, мова-рецептор проводить відбір та адаптацію інтернаціоналізмов згідно своим інтра- та екстра-лінгвістичним стандартам. Дослідження міжкультурного значення інтернаціоналізмів нагальне завдання для глобального розвитку мови, політики, економіки та культури.