ЕСТЕТИЧНИЙ ІДЕАЛ ПИСЬМЕННИКА В БІЛОРУСЬКІЙ МЕТАЛІТЕРАТУРНІЙ ПРОЗІ ХХ – ПОЧАТКУ ХХІ СТОЛІТТЯ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Динаміка сміслового наповнення естетичного ідеалу в білоруській металітературній прозі ХХ – початку ХХІ століття детермінувалася соціокультурними факторами. Естетічнний ідеал письменника виявлявся головним чином через рефлексію і сентенціï аповідача або персонажа-письменника, через сюжет.