СОЦІАЛЬНІ АСПЕКТИ УКРАЇНСЬКО-ЄВРЕЙСЬКОЇ КОМУНІКАЦІЇ У ПРОЗОВИХ ТВОРАХ ІВАНА ФРАНКА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті аналізуються особливості художнього зображення українсько-єврейської комунікації у прозових творах Івана Франка, зокрема соціальні аспекти міжкультурних взаємин, в контексті історичної ситуації Галичини кінця ХІХ – початку ХХ століття. Розглядаються вчинки підприємців та їх наслідки для українського населення на прикладі ранніх оповідань І. Франка “Добрий заробок”, “Сам собі винен”,“Домашній промисл”, “Гава”.