ВЕРБАЛІЗАЦІЯ КОНЦЕПТУ «НЕБО» В ПОЕТИЧНІЙ ТВОРЧОСТІ Л. ВЕНГЛІНСЬКОГО (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглянуто особливості вербалізації концепту «небо» у творах поета українсько-польського помежів’я – Лева Венглінського. У символіці концепту «небо» і його світла, джерелом якого є сонце, зірки, місяць, спостерігаємо тісне переплетення народних мотивів і авторської мовотворчості. Небові пейзажі Л. Венглінського багатогранно репрезентують його як художника українського слова, яке пізнав з дитячих років разом з українськими традиціями й звичаями. У польськомовних творах концепти простору надають історичної та художньої конкретики, апелюють до історичної пам’яті.