МОВНА КАРТИНА СВІТУ ЯК НАЦІОНАЛЬНО-ЛІНГВІСТИЧНА КОНЦЕПТУАЬНА СИСТЕМА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Картина світу відображає результати знань людини про світ, представляючи їх системою образів і власною позицією реально існуючого суб’єкта, його ставленням до навколишнього світу, здатність змінити його через діяльність.Мовна картина світу – це результат фізичного і культурного досвіду, зображеного в мовній формі. Накопичення досвіду і знань про об’єктивний світ і місце людини в ньому, виражені в мовній формі, сприяють створенню «мовної картини світу», яка відповідає кожному даному етнокультурного співтовариства. У конструюванні мовної картини світу неодмінно включається національна мова, національно-культурний, суспільно-історичний досвід тієї чи іншої національної спільноти людей.