РІЗНОРІВНЕВІ ЗВ’ЯЗКИ НОМІНАТИВНОГО ПРОСТОРУ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У роботі піднімається питання взаємодії мовної та концептуальної картин світу та їх ролі у формуванні номінативного простору. Ключовим є аналіз внутрішньої організації номінативного простору, що формує підґрунтя взаємодії між його компонентами на основі різноманітних типів парадигматичних зв’язків. Дослідження пропонує комплекс для аналізу як внутрішньої організації номінативного простору так і позапросторової реалізації номінативних одиниць. Внутрішня організація висвітлюється із залученням понять синонімії, антонімії, гіперо-гіпонімії та меронімії, а позапросторові зв’язки розкриваються за допомогою кристалізації інтердискурсивних актуалізацій. Робота є комплексним підходом до опису розгортання, взаємодії та розширення номінативного простору.