КЛЮЧОВІ СЛОВА РЕКЛАМНИХ ТЕКСТІВ ЯК ІМАНЕНТНИЙ СКЛАДНИК СУГЕСТИВНОГО РЕКЛАМНОГО ДИСКУРСУ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена аналізу ключових слів (КС), виокремлених з текстів комерційної реклами, як маркерів мовленнєвого впливу. Дана характеристика деяким мовленнєвим особливостям зафіксованих ключових слів, за допомогою технологій нейролінгвістичного програмування, пояснена їх сугестивна природа та подана класифікаційна співвіднесеність за лексико-семантичними групами. У статті також розглянуто поняття сугестії та феномен сугестивного впливу, подається характеристика ключових слів, їх приналежність до різних лексико-семантичних груп та описані їх семантичні зв’язки та семантична дифузність, введено поняття гіперсеми тощо. Звернено увагу на холістично-інтуїтивне декодування повідомлень; ототожнуються ключові слова із сугестивними маркерами впливу, що також зазначаються у Мілтон-модельній ідентифікації рекламних текстів та в основних ідеях нейролінгвістичного програмування як сенсибілізаційні (підсилювальні) ефекти інформаційного впливу.