МЕДІАГРАМОТНІСТЬ І КУЛЬТУРА ЗДОРОВ’Я ЯК НЕОБХІДНІСТЬ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ (НА ПРИКЛАДІ СТУДІЙ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ І ЖУРНАЛІСТИКИ) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті порушено проблему впливу інформації на здоров’я молоді. Охарактеризовано і розкрито зміст понять «медіаграмотність» і «культура здоров’я» та обґрунтовано їхній взаємозв’язок. Визначено важливість медіаосвіти як засобу формування культури роботи з інформацією, а також психологічної стійкості, яка, своєю чергою, виражає здоров’я людей. Показано, як в університетському середовищі при навчанні іноземної мови та журналістики сформувати ці компетентності – культури роботи з інформацією, медіаетики та гурманного ставлення до інформації як ключових на шляху до професійного зростання. Перелічено навички, якими володіє медіаграмотна і здорова у соціально-психологічному плані людина.