ЕФЕКТИВНА КОМУНІКАЦІЯ В МІЖНАРОДНИХ КОНТЕКСТАХ: ВИКЛИКИ ТА ПРАКТИКИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті досліджується проблема ефективної комунікації в міжнародному контексті. В університетах у всьому світі з’являються курси з English Medium Instruction (EMI). Відображено сутність поняття English Medium Instruction (EMI), англійська мова, що функціонує як lingua franca, Global Englishes. Розкриваються ключові аспекти English Medium Instruction (EMI), які допомагають змінити практику й методи викладання, врегулювати педагогічний підхід, стиль i методи підготовки студентів до міжкультурної комунікації i взаємодії. Автором продемонстровано приклади матеріалів для студентів з оволодіння основ письмової англомовної комунікації в науково-освітній галузі для проведення наукових досліджень.