ПРАГМАТИЧНА ТА КОМУНІКАТИВНА СПЕЦИФІКА КОНЦЕПТУАЛЬНОГО ПРОСТОРУ ТВОРІВ ТРИЛОГІЇ ПРО МУРАХ БЕРНАРА ВЕРБЕРА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Статтю присвячено вивченню когнітивної та комунікативної динаміки розгортання текстових концептів у романах Трилогії про мурах, французького письменника Бернара Вербера. У ході дослідження було виявлено, що текстові концепти виявляють ілокутивну мету письменника, а їх синтез у тексті створює єдиний семантичний та концептуальний простір. Було виявлено ключові концепти, які розкривають основну ідею трилогії та забезпечують ментальну інтеракцію між автором та читачем.