НЕТИПОВІ НАЗВИ КОЛЬОРІВ У ПОЛЬСЬКІЙ МОВІ: ЗАГАЛЬНИЙ ОГЛЯД (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена загальному огляду нетипових (нестандартних) польських колорем і окремих, найпроширеніших колірних груп, що належать до цієї категорії. Детально розглянуто поняття «нетиповості» таких лексем, запропоновано відповідне визначення. Матеріалом для дослідження стало опитування, проведене у соціальній мережі “Facebook” спільнотою “Poprawna polszczyzna” 27 серпня 2018 р. Аналіз показав, що одними з найпоширеніших є пейоративні та семантично невизначені колореми. Було простежено кореляцію пейоративних колорем, розглянуто деякі евфемізми, що замінюють їх. Звернуто увагу на валюативну функцію кольоронайменувань. Також було зафіксовано деякі дитячі неологізми, що позначають барви.