ДИСКУСIЯ НА ЗАНЯТТЯХ З АНГЛIЙСЬКОI МОВИ ЯК МЕТОД ФОРМУВАННЯ КОМУНIКАТИВНИХ НАВИЧОК У ВИЩОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті обґрунтовано важливість використання методу дискусії при навчанні іноземної мови у ВНЗ, виділені характерні ознаки методу дискусії, визначено основні етапи дискусії, а також надано рекомендації викладачам щодо її проведення в аудиторії. Визначено, що дискусія є одним із важливих методів навчання, це – самостійний метод інтерактивного навчання, який представлений безліччю модифікацій, що розрізняються способами організації процесу обговорення. У статті підтверджено, що метод дискусії відноситься до категорії складних, а його продуктивність залежить від ступеня активності студентів, яку потрібно вміло «розв’язувати» і ненав’язливо направляти.