ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА КОМПОЗИЦІЙНИХ ТА ЛЕКСИЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ МОВЛЕННЄВОГО ЖАНРУ «ТЕНДЕРНА ДОКУМЕНТАЦІЯ» (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
Стаття присвячена вивченню мовленнєвого жанру «тендерна документація». Жанровий аналіз тендеру дає можливість надати композиційні особливості таких текстів і з’ясувати архітектоніку як сукупність горизонтальних і вертикальних складників тексту. Проаналізовано лексичні особливості тендерної документації, а саме: надано загальну класифікацію лексичних одиниць; охарактеризовано спеціальну лексику тендерної документації; з’ясовано причини використання архаїчної лексики; визначено фактори відсутності синонімічної лексики. Особливу увагу звернено на термінологічну лексику та її типи у текстах тендерної документації. Обґрунтовано виокремлення комерційної, юридичної, технічної і страхової термінології та зазначено, що особливість термінологічної лексики визначається сферою діяльності.