ЛІНГВІСТИЧНИЙ АСПЕКТ НАВЧАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ДИСКУРСУ ВИКЛАДАЧА АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ У ЗАКЛАДІ ВИЩОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
У статті здійснено аналіз поняття навчально-педагогічний дискурс та описано особливості навчально-педагогічного дискурсу викладача англійської мови у закладі вищої педагогічної освіти. Крім того, окреслено його лінгвістичний аспект та охарактеризовано загальні та конкретні лінгвістичні риси навчально-педагогічного дискурсу у залежності від ситуації, де він відбувається (лекція, семінар, практичне заняття, семінар, консультація, виступ на нараді чи засіданні, бесіда з батьками студента, бесіда викладача з самими студентами). Автор детально аналізує спеціальні вміння, якими повинен володіти викладач англійської мови для ефективного здійснення навчально-педагогічного дискурсу у закладі вищої педагогічної освіти.