ТИПИ СУБʼЄКТНОГО ВИЯВУ СВІДОМОСТІ РОЛЬОВОГО ГЕРОЯ: ГРОМАДСЬКО-ПОЛІТИЧНИЙ РАКУРС (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
У статті досліджено художній феномен рольової лірики. Окреслено дискусійні питання дослідження художніх особливостей суб’єктної організації лірики. Проаналізовано питання, пов’язані із прийомами оформлення композиції та мовленнєвої організації рольового поетичного тексту. Охарактеризовано його концептуально-змістовний ракурс, який виявляє себе через вираження ідейно-тематичного змісту твору. Простежено специфіку художньої еволюції рольової лірики в українській поезії упродовж ХІХ – ХХ ст. Досліджено типи суб’єктного вияву свідомості рольового героя у його громадсько-політичному ракурсі.