ПРОСОДІЯ ГЕНДЕРУ НА БРИТАНСЬКИХ ОСТРОВАХ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
Стаття описує відмінності між чоловічими та жіночими голосами у частотних, динамічних та темпоральних характеристиках різних регіональних типів британської вимови. Інтонація постає як багатокомпонентне системне утворення, в якому соціальне та регіональне в характеристиках окремих груп мовців складним, опосередкованим шляхом переломлюється, перебуваючи в постійній діалектичній єдності. Авторка висловлює припущення про те, що параметр частоти основного тону є одним з головних факторів у формуванні специфіки чоловічого та жіночого голосів.Проведений експеримент показав, що для об’єктивного відображення сучасного варіювання англійської інтонації на Британських островах, необхідно враховувати фактори соціальної та ситуативної варіативності мови.