РІЗНОРІВНЕВІ ВЕРБАЛЬНІ МАРКЕРИ СУГЕСТІЇ У ВСТУПНИХ ПРОМОВАХ АДВОКАТІВ ОБВИНУВАЧЕННЯ (НА МАТЕРІАЛІ СУЧАСНИХ АМЕРИКАНСЬКИХ ЮРИДИЧНИХ ТРИЛЕРІВ) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
У статті обґрунтовується думка, що особливістю вступних промов адвокатів обвинувачення є їхня сугестивність, тобто емоційний та психологічний вплив, обернений безпосередньо на колегію присяжних з метою зміни їх думок і суджень у необхідному для адвоката обвинувачення напрямку. У статті розроблено семантико-стилістичну класифікацію різнорівневих вербальних маркерів сугестії у вступних промовах адвокатів обвинувачення, які здійснюють потужний сугестивний вплив на рішення колегії присяжних. Класифікацію розроблено у межах сучасних американських юридичних трилерів, які є художнім відображенням справжнього американського судового засідання.