СТРУКТУРА ОСОБИСТОСТІ У ФОРМУВАННІ ІНШОМОВНОЇ ГОТОВНОСТІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
У статті розглядаються різні погляди на структуру особистості, яка лежить в основі зорієнтованості на особистісні та професійні якості. Це і динамічна функціональна структура К. Платонова, і статична модель структури особистості А. Петровського, і трикомпонентна структура І. Малафіїка. Л. Павлова назвала процесуальні моменти, емоційно-вольову сферу та психологічні особливості факторами характеристики особистості. Врахування особистісних характеристик спрямованк на організацію навчальної діяльності відповідно до можливостей студентів. Правильне враховування окремих компонентів структури особистості дозволяє викладачам впливати на подальший особистісний розвиток і на професійний поступ майбутніх фахівців у галузі інформаційних технологій.