(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філософія», 2023)
У статті автор, спираючись на відомого ліберального мислителя XX століття Фрідріха Гаєка, досліджує відмінності між двома головними ліберальними традиціями: англосаксонською (британською) та континентальною європейською. Це цілком антагоністичні різновиди ліберальної думки. Однак у XIX ст.. відбувся їх синтез, що з часом породило чимало розгалужень ліберального вчення. Зокрема сучасні різновиди лібералізму неможливо зрозуміти без дослідження базових ліберальних традицій. А сама відсутність когерентної цілісності ідей ставить під питання можливість застосування терміну «лібералізм» для опису унітарної політичної теорії.