(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філософія», 2024)
Автор акцентує увагу на ключових аспектах впливу релігійних лідерів на формування екологічної свідомості, включаючи біблійську перспективу щодо створення, моральні аспекти відповідальності перед природою, і можливості міжконфесійної співпраці для розв’язання екологічних проблем. Докладно проаналізовано аспекти взаємодії релігійних лідерів із природою та екологією, враховуючи не лише біблійську перспективу, а й моральні аспекти, пов’язані з відповідальністю перед природою. У статті автор визначає релігійних лідерів як ключових агентів у формуванні позитивного ставлення до екології в громадськості та підкреслює їхню важливу роль у вирішенні екологічних викликів у сучасному суспільстві. Проаналізовані конкретні заходи та ініціативи, які прихильники Християнської церкви вживають для підвищення рівня екологічної свідомості, що включає в себе не лише освіту через моральне виховання, але й публічні виступи релігійних лідерів на тему бережливого використання ресурсів та екологічних питань загалом.