ФІЛОСОФСЬКА ПАРАДИГМА НАУКОВОЇ ОСВІТИ: КОНЦЕПТУАЛЬНА ЕКСПЛІКАЦІЯ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філософія», 2023)
Актуальність розвитку наукової освіти провокує нові дискусії щодо її філософських засад, які охоплюють атрибути прогресу в цій галузі з часів античності та пропонують нові проєкти та перспективи для розробки філософської парадигми наукової освіти з огляду на виклики та вимоги сьогодення. Дана стаття присвячена аналізу трьох основних підходів до визначення філософської парадигми наукової освіти, – інтеріоризаційного, інтерреляційного та мультиперспективного, – кожен з яких збагачує загальний дискурс з даної проблематики.