ФІЛОСОФСЬКИЙ (ТЕОРЕТИЧНИЙ) АСПЕКТ ТВОРЧОСТІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філософія», 2023)
У статті запропоноване теоретизування феномену творчості, в його філософському, соціальному, естетичному та психологічному вимірах. Творчість як гносеологічна та аксіологічна проблема описується значною кількістю дослідників та науковців різних сфер. Разом з тим, її онтологічний вимір залишається прерогативою психологічних розвідок, полишаючи увагою соціальний вимір та значення творчості для особистості та людства в цілому. Запропонований аналіз дозволяє простежити різні сутності та прояви творчості для людини та суспільства.