ІНТЕГРАЦІЯ ФІЛОСОФСЬКИХ ТА ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПІДХОДІВ В УПРАВЛІННІ ОСВІТНІМИ СИСТЕМАМИ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ ВИКЛИКІВ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філософія», 2025)
У статті здійснено філософське осмислення гібридного менеджменту як сучасної моделі управління, яка інтегрує жорсткі і гнучкі підходи для забезпечення гнучкості та ефективності організаційних процесів. Особлива увага приділяється філософським засадам управління, що базуються на діалектичному поєднанні централізації та децентралізації влади, а також балансу між контролем і автономією працівників. У дослідженні проаналізовано ключові елементи гібридного управління, зокрема Agile, Lean та холакратію, які є важливими компонентами сучасних організаційних структур. Розглянуто також етичні виклики, що виникають у процесі впровадження цифрових технологій та штучного інтелекту в управлінські процеси, особливо щодо конфіденційності та відповідальності. У статті розкрито, як гібридний підхід дозволяє організаціям адаптуватися до швидких технологічних змін, зберігаючи при цьому стратегічну орієнтацію та ефективність.